Pofonegyszerű vendégváró falatkák, édes és sós - 3 az 1-ben

Hozzávalók

  • 1 csomag hűtött leveles tészta
  • 2,5 dkg (egy negyed tábla) étcsokoládé
  • 2,5 dkg (egy negyed tábla) tejcsokoládé
  • 1 kis üveg pizzaszósz
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 szelet gépsonka
  • 1 db tojás
  • liszt a szóráshoz

Elkészítés

    1. Kitekerjük, majd lisztezett deszkára tesszük a hűtött leveles tésztát.
    2. Lisztbe mártogatott pizzaszeletelővel 9 (vagy 12) nagyjából egyenlő részre vágjuk, majd egy tányéron felhalmozzuk úgy, hogy minden téglalap közé egy csipet liszetet szórunk, hogy ne ragadjanak össze.
    3. A sajtot és a sonkát kokázzuk fel, a csokoládékat törjük össze kis darabokra.
    4. A téglalapok kétharmadát kenjük meg pizzaszósszal, egyharmadába tegyünk sajtot, egyharmadába sonkát és sajtot. Azüresen maradt egyharmadba tegyünk 2-2kocka ét- és tejcsokoládét.
    5. A téglalapok szélét kenjük meg tojásfehérjével, és formázzunk belőlük tetszőleges alakzatokat: batyut, golyót, háromszöget, kiflit.
    6. Helyezzük sütőpapírral béleltsütőlapra, egymástól 3-4 centire a tésztacsomagokat, és kenjük le mindegyiket tojássárgájával. 195 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süssük őket aranybarnára.

      Az elkészítéséről készített videót itt találjátok >>> 

Ha kisebb falatokat szeretnénk, vághatjuk 12 darabra is a tésztánkat, csak ebben az esetben, a kisebb téglalapokra, fele ennyi tölteléket rakjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin