Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz vajpuha a tepsis mustáros tarja, vele sült krumplival maga az álom!

A tarja az egyik legkedveltebb hús a magyar konyhákban. Nem túl száraz és nem is túl zsíros, ezért sült húsnak is tökéletes. Ha elfoglalt vagy és nem tudsz sok időt tölteni a konyhában, de szeretnél tartalmas, finom ételt készíteni, akkor ez a tepsis-mustáros tarja krumplival a te recepted!

A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle.

A tarja a sertés nyaki része, ennek a húsnak a folytatása a már zsírban sokkal szegényebb, de színében még a tarjára emlékeztető hosszúkaraj.

A tarjából nagyon sokféle ételt alkothatunk, rengeteg módon felhasználhatjuk a húst. Ha szeletelt csontos tarjával van dolgunk, akkor javasolt natúr módon vagy minimális páccal megsütni, hiszen a tarja önmagában is kifejezetten jóízű hús, kevés fűszerrel könnyedén megfelelő mód ízesíthető.

A fűszereznénk, érdemes a tarját bepácolni, és néhány órát vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetni. A mustáros-fokhagymás pác klasszikusan a tarjához kapcsolódik, ami nem véletlen, ebben a szószban nagyon kellemesen megérik a hús, főleg ha legalább 24 órát benne hagyjuk.

így készül a tepsis mustáros tarja hagymával és burgonyával:

Hozzávalók:

  • 6 ek mustár
  • 2 ek étolaj
  • bors
  • 4 szelet tarja
  • 80 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A mustárt összekeverjük az olajjal, sóval, borssal majd beletesszük a tarjaszeleteket és átforgatjuk, hogy mindenhol átjárja a pác a húst. A tálat lefedve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük a húst.
  2. A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, karikára vágjuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, elterítjük benne a krumplit, megszórjuk a hagymakarikával, és elhelyezzük rajta a hússzeleteket.
  3. A tetejére fokhagymaszeleteket rakunk, végül 1 dl vizet öntünk a húsra, és a tepsit lefedjük alufóliával.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Lefedve 30-40 percig sütjük, majd kb. 15-20 percig fólia nélkül pirítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss