A piskótatésztához mixerben keverjük össze a tojásokat a kristálycukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, az olajat és a vaníliás cukrot. Végül a felvert masszához keverjük hozzá a lisztet és a sütőport.
A tésztát öntsük egy magasabb peremű tepsibe, és 180 °C-on, kb. 20 percig süssük az előmelegített sütőben.
Egy nedves törlőkendőre borítsuk a megsült piskótát, és óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. A kelleténél jobban megpirult széleket vágjuk le, majd egy nedves törlőkendő segítségével óvatosan csavarjuk fel a tésztát. Csomagoljuk be a sütőpapírba és a törlőkendőbe, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Azután tekerjük ki a piskótatekercset, és ízlés szerint kenjük meg lekvárral. Csavarjuk fel újra, és vonjuk be csokoládémázzal. A kész süteményt kókuszreszelékkel díszítsük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre