A fokhagymás csomó tésztájához a sót, a sütőport és a lisztet alaposan összekverjük egy tálban. Hozzáadjuk a joghurtot és addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll.
Nyolc egyenlő részre szeleteljük, és mindegyikből egy 23-25 centis rudat sodrunk a kezünkkel, majd mindegyiket úgy fonjuk, mintha egy csomót kötnénk a közepére.
Egy tepsi aljára sütőpapírt rakunk. Ráhelyezzük a tésztákat (legalább 4-5 centi távolság legyen köztük), megkenjük őket olívaolajjal, majd 190 fokra előmelegített sütőben15-18 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat. Megdinszteljük benne az apróra vágott fokhagymát.
Amikor a csomók megsültek, megkenjük őket a vajas fokhagymával, majd megszórjuk reszelt parmezánnal és petrezselyemmel.