Pizzatészta

default user icon
6 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel! Félig megsütjük, rátesszük a tölteléket és a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt ráolvadt, kivesszük, és már tálalhatjuk is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Goldie Hun 9 évvel ezelőtt
Én is mindenkinek uniqm receptjét ajánlom, se tej, se tojás! Annyit még hozzátennék, hogy nekem az vált be, ha a tésztát éppen csak gombóccá gyúrom, úgy kelesztem és az olaj beledolgozása közben dagasztom. Tegyetek a tésztába szárított, vagy friss bazsalikomot, mennyei lesz tőle.
emese 9 évvel ezelőtt
Én Uniqm receptjét csináltam meg. FINIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Debreceni Dalma 10 évvel ezelőtt
Megcsináltam az általad leírt tésztát és mondhatom nagyon finom lett, pedig elöszőr csináltam ilyet. Igaz én estére betettem a hűtőbe kelni a gyurmát ahogy előttem már tanácsolták. Mindenkinek nagyon ajánlom!!! Köszi szépen hogy közzétetted remeked.
Palkovics 11 évvel ezelőtt
Még valami!! A lisztnek fele finom liszt, a másik fele durum liszt kell legyen!!
Palkovics 11 évvel ezelőtt
Na akkor álljon itt a tradícionális pizzatészta receptje. Egy kiló liszthez hozzá morzsolom a két deka élesztőt, (nem kell futtatni) megsózom és fél liter vizet öntök hozzá, majd addig dagasztom, míg a tészta elasztikus nem lesz. Ekkor kb. fél deci oliva olajat öntök hozzá. Ezzel már nem kell sokáig dagasztani, csak annyit, hogy felvegye, de a tészta még fényes maradjon. Kerek pizzához Kb. 15-20 dekás gombócokat formázok, tepsishez 25-30 dekásokat. Tálcára teszem, letakarom és a frigóban kelesztem. (ez azért fontos, mert a tésztának lassan kell kelnie) Hát így csinálják az olaszok!
Neubauer Judit 11 évvel ezelőtt
Ha tejet nem használhatok mivel potólhatnám? Juci

Hasonló Receptek

Magazin