Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pizzatészta IV.

default user icon
10 4.7/5

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 2 csomag száraz élesztő (1 csomag 50 dkg liszthez!)
  • marék cukor
  • 5 dl langyos víz

Elkészítés

    1. A lisztet elkeverjükaz élesztővel, a cukorral és a sóval. Apránként hozzáöntjüka langyos vizet, ezzel jól eldolgozzuk, és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
    2. Ha elvált az edény falától, lisztezett deszkárafordítjuk, majd4 egyenlő részre vágjuk, és kinyújtjuk.
    3. A tepsit kikenükolajjal, belesimítjuk az egyik tésztalapot, majd jöhetnek az ízlés szeritni feltétek. 200 fokra (gázsütőnél 4-es 5-ös fokozat) előmelegített sütőben 15 percig sütjük. 

Megjegyzés

Sokkal finomabb, mint a mélyhűtött pizzák, olcsóbb és kiadósabb.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Dilo28
Szupergyors, szuperfinom! :) Nagyon egyszerű, mindent összegyúrni, nyújtani rárakni a feltétet és be a sütőbe. Nem kell keleszteni! A legjobb pizza! (sokat kipróbáltam már)
dondore
nehogy tegyetek bele cukrot!
galidani
Szerintem a bolognai mártás nagyon jó feltétnek, reszeltsajttal megszorva.
Daronika
Én teszek bele 2 db főtt krunpit is kihülve összetörve. Kelés után beleteszem a nagytepsibe és ott széthúzogatom és úgy rá a feltétek. Utánna kockára szeljük.
füstöltsó
Én a vékony pizzatésztát szeretem. Egy pohárban [kb 1/4 liter] futtatom fel az élesztöt meleg vizzel és egy csipet cukorral. Csak annyi lisztet teszek hozzá amennyit felvesz. És 2 kanál [oliva]olajat.
agnese_angeli
Sziasztok! Mivel porélesztőről van szó, ezért nem kell várni, hogy megkeljen a tészta. Ez benne a lényeg, hogy nem vársz 30 percet. De ha kipróbáljátok látni lehet, hogy nagyon gyorsan kel. Amikor az első tésztát beteszitek a sütőbe, akkor a többi már másfélszerese az eredetinek. Ági
kokmar
Én úgy szoktam csinálni, hogy a meleg de nem forró tejbe beleteszem a cukrot, a sót, és az élesztőt, és várok 10 percet. Majd egy nagyobb tálban összekeverem a liszttell és kevés olivaolajjal. Letakarom törlőkendővel és várok 30 percet, hogy jól felpúposódjon. Majd előmelegítem a sütőt, kinyújtom a tésztát, és teszek rá mindenféle jóságot. :)
liborm
Én még teszek a liszthez kevés szárított oregánót, és olívaolajat. Nagyon finom.
Hodosie
Én is így csinálom azzal a kivétellel,hogy én még rakok bele 15 dkg margalint is.Nagyon finom és tényleg jobb,mint a bolti. Erzsi
mozzarella
Az összegyúrt tésztát azonnal sütöd ? Nem kell állni hagyni, hogy az élesztö dolgozzon benne ? ( Levegöbe dobálni se kell ? :-) )

Hasonló Receptek

Magazin