Elkészítés: A tésztához a száraz és nedves hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen vagy kelesztő tálban pihentetjük, míg duplájára kel
(kb. 1 óra).
Lisztezett nyújtólapon fél cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a pizzakrémmel, rászórjuk az apró csíkokra vágott sonkát az egyik felére, a másik felére a kisebb kockára vágott kolbászt. A csíkokra vágott bacon felét és a reszelt sajt felét is rászórjuk, majd megfűszerezzük.
12 csíkra vágjuk derelyevágóval, majd enyhén olajozott muffinformába rakjuk (akinek nincs az tepsibe ültetheti a tekercseket). A tetejét felvert tojás és kevés tejszín keverékével megkenjük. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot és a baconcsíkokat.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre