Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk csipet sóval és cukorral a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Amíg pihen, a töltelékhez mindent apróra vágunk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a paradicsomot és a gombát, elfőzzük a levét, majd a többi hozzávalót belekeverjük.
A tésztát 4 cipóra vágjuk, és egyesével dolgozunk vele. Kinyújtjuk fél centi vastag téglalapra, majd 5 oszlopra vágjuk, tölteléket halmozunk rá, és táska formára hajtjuk, a széleit jól lenyomkodva.
Tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre