Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzás-sonkás muffin

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kb. 2 dl langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a sóval és a rozmaringgal. Hozzáadjuk a víz-élesztő elegyét, valamint az olívaolajat, és alaposan összedolgozzuk (ha szükséges, adunk hozzá még vizet). Letakarva, meleg helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. Kinyújtjuk a tésztát, és egy nagyobb (pl. fánk) szaggatóval 12 kört szúrunk ki (én 9 kört szúrtam ki, majd a leeső darabokat újra összegyúrtam, és a maradék hármat abból formáztam meg, így semmit sem kellett kidobni.)
  3. A pizzakrémet bazsalikommal és oregánóval ízesítjük, majd egy-egy evőkanálnyit a tészták közepére teszünk. Mindegyikre teszünk egy kocka sajtot és egy kevés sonkát, majd mint a szilvás gombócot, óvatosan "becsomagoljuk".
  4. Étolajjal kikent muffinsütőbe tesszük, felvert tojással megkenjük a tetejét és megszórjuk reszelt sajttal. Fél óra alatt ismét duplájára kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180°C fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss