Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzás csiga

MME MME
8 4.4/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 2,5-3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • kevés cukor
  • 3 dkg élesztő
  • A töltelékhez és a tetejére:
  • 1 tubus pizzakrém vagy 2 dl fűszeres paradicsomszósz
  • oregánó
  • reszelt sajt
  • olívabogyó
  • olaj a kenéshez

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és egy csipet cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy edénybe öntjük, a közepébe lyukat vájunk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, és egynemű tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. Ha megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kerekded cipóvá formázzuk, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  3. Megkenjük egy kevés étolajjal, egyenletesen rákenjük a pizzakrémet vagy a paradicsomszószt. Megszórjuk oregánóval.
  4. Kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejükre bőven szórunk reszelt sajtot, és mindegyikre 1-1 olajbogyót is teszünk.
  5. További 20 percet pihentetjük a csigákat, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük őket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss