Pizzás csiga réteslisztből

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 16 db-hoz:
  • 50 dkg rétesliszt
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 csipet só
  • 4 ek olívaolaj
  • A töltelékhez:
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 ek ketchup
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 10 dkg fenyőmag
  • 12 szelet bacon

Elkészítés

    1.

    Dolgozzuk simára a lisztet az élesztővel, a sóval, az olajjal és kb. 3 dl langyos vízzel, majd tegyük meleg helyre, hogy megkeljen.

    2.

    Nyújtsuk a tésztát téglalap alakúra, majd kenjük meg az olívaolajjal és a ketchuppal. Szórjuk rá a sajt és a megpirított fenyőmag felét, majd osszuk el rajta a bacont. Egyenletesen szórjuk rá a maradék sajtot és fenyőmagot is, majd szorosan tekerjük fel.

    3.

    Vágjuk vastagabb szeletekre, és helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire. Pihentessük 15 percig, majd süssük 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások