Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pizzás csiga egyszerűen

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1/2 mk só
  • 1 nagy tubus pizzakrém
  • reszelt sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, kis cukrot, és fél óra alatt langyos helyen futtatjuk.
    2. A lisztet átszitáljuk, belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a tojást, a felfuttatott élesztőt és a sót. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni.
    3. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle.
    4. Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk.
    5. A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 20 perc).

    A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

    PIZZÁS HÁROMSZÖGEK: ZSENIÁLIS VENDÉGVÁRÓ FALATOK 5 PERC MUNKÁVAL! >>> 

Megjegyzés

A krémet nem szabad sajnálni, nyugodtan rámehet az egész tubus. Én még szoktam szórni rá oregánót és bazsalikomot is. A tészta állaga mutatja, ha esetleg kell még bele liszt vagy tej. Ebből a mennyiségből nekem 20 csiga szokott elkészülni.

Jó étvágyat!

A receptet és a fotót Cs.

Cs.Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin