Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Van olyan bolti pizzakrém, ami ehető?

Kezdő pizzamesterek egyik kelléke lehet a bolti pizzakrém. Ez egy fűszerezett paradicsomkrém, amit alaposan tartósítanak. Megnéztük, akad-e közöttük ehető darab.

Gourmet élményt előzetesen kár lenne ezektől várni, kicsit olyan kategória ez, mint a konzervek mágikus és sokrétű világa. Ebbe a mezőnybe 6 különböző alanyt sikerült nevezni, ami valahol jelzi, hogy a ligának nincs nagy rajongótábora.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Kalocsai

A mezőny egyetlen flakonos csomagolásával a Kalocsai büszkélkedhet. Illata alapján erőteljes paradicsomaromát és némi fűszert kapunk. Kóstolás során egyetlen extra ízvilággal bővül a kínálat, ami nem más, mint a kegyetlen sósság. Durván sós, ami azonnal elnyomja a paradicsom ízét. Enyhe fűszeresség érződik még a sós rémálom előtt, ami amúgy bolognai szószra hasonlít. Állagra kellően híg, kenni tökéletesen lehet.

Adatok: 350 gramm, sűrített paradicsom 41%, 645 Ft

Spar

Pofás csomagolást kapott, ami amúgy talán a mezőny legdiszkrétebb dizájnja is egyben. Illata alapján kellően paradicsomos, annak ellenére is, hogy %-os adatot nem közölnek. Ízlelve egy hagymás irány is csatlakozik a paradicsom mellé, ami kellően érdekes. Sóssága nincsen eltúlozva, picit érezni, de bőven kezelhető. Fűszeressége nem mondható karakteresnek, hacsak a hagymát nem számoljuk oda. Állagra egészen sűrű, de azért ezt is lazán elkenhetjük.

Adatok: 160 gramm, 255 Ft

KÓLÁS GUMICUKOR TESZT: A LEGNAGYOBB MÁRKA CSAK A HARMADIK HELYEN VÉGZETT >>> 
Vega

A nyílás átlyukasztása után kicsit behuppant a csomagolás, amire biztos van valamilyen frankó fizikai magyarázat, de ez minket nagyon nem érdekelt most. Illata alapján tiszta paradicsomaroma. Kinyomva meglepően híg és élénk pirosas színű. Kóstolva marad a paradicsom. Egy kevéske hagyma még beköszön, de az egész olyan, mint egy haloványabb minőségű ketchup.

Adatok: 170 gramm, sűrített paradicsom 37%, 255 Ft

Czifra

Kellemes paradicsomos aroma árad belőle, amihez párosul egy meglepően sűrű állag. Színre kellően sötét, ami bizakodásra ad már okot. Kóstolásnál aztán megkapjuk az éves sóadagunkat, mert bizony ez is brutálisan meg van vele pakolva. Nem marad értékelhető íz utána, csak a sós utóíz, ami nagyon-nagyon lassan hajlandó eltűnni. Kár érte, mert illata alapján jó is lehetne, de negyedennyi sóval.

Adatok: 160 gramm, 255 Ft

TESZT! MELYIK CSÍPŐS KETCHUPOT KERÜLJÜK EL MESSZIRŐL? >>> 
Univer

Sárgás csomagolása meglepően nagy százalékban tartalmaz paradicsomot. Illata masszív paradicsomos aromát nyomat, ami mellett némi füstösséget is érzünk. Kinyomva ez is eléggé sűrű, de félni nem kell tőle. Kóstolva marad a paradicsomos-füstös lendület, ami mellől nekünk hiányzik némi fűszer. Sóssága nincsen elbaltázva, szóval nem reménytelen.

Adatok: 160 gramm, sűrített paradicsom 58%, 373 Ft

Pizza Krém

Sok jóra nem utal, ha sokadik pörgetésre sem találunk a csomagoláson márkanevet. Erre biztosan büszkék a megalkotói. A nyílásszakítás során szívélyesen üdvözli gazdáját egy kibuggyanó krémcseppel, szóval ne a szőnyeg felett nyissuk fel. Kellően híg és sós. Ezek közül utóbbi a nagyobb probléma, mert a kevéske paradicsomos ízt is azonnal elnyomja. Nem egy világmegváltó termék, az biztos.

Adatok: 160 gramm, sűrített paradicsom 37%, 299 Ft

TESZT! MELYIK BOLTI LASAGNE KÖZELÍTI MEG LEGJOBBAN A HÁZIT? >>> 
Ítélet

A mezőny felét nyugodtan felejtsük el. A Czifra, Pizza Krém, Kalocsai hármasa megmagyarázhatatlanul erős sós ízzel dolgozik. Ezeknél tényleg csak egy dologra tudunk gondolni, hogy mihamarabb egy vödör vízzel hatástalanítsuk.

A heti bajnok az Univer terméke, ami ízre egészen elfogadható, rejtélyesen füstös ízű, de cserébe fűszerek szinte alig. A Spar terméke szorosan mögötte, ami extra hagymás-karakteres ízével maradt emlékezetes. A Vega még az is-is kategóriába simán befér, de ne várjunk tőle ízorgiát.

Toplista:

1. Univer
2. Spar
3. Vega
4. Czifra
5. Pizza Krém
6. Kalocsai

NEM MIND EHETETLEN! TESZTELTÜK AZ ÜVEGES BOLOGNAI SZÓSZOKAT >>> 
A NAGY TEJFÖLTESZT! 3 TERMÉK IS VERI A MEZŐNYT >>> 
FELESTESZT: VÉGIGKÓSTOLTUK A TÜSKÉKET A CHERRYTŐL A KEVERTIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss