Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzakrém (pizzaszósz) házilag

120 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott paradicsomot egy nagy fazékba darabolom, felteszem főni, és addig főzöm, amíg a héja el nem kezd besodródni, közben néha kevergetem.

Amikor már besodródott, leveszem a tűzről, és paradicsom passzírozóval átpasszírozom, majd visszateszem a nagy fazékba, és újra főzöm, a kívánt sűrűségig (ez mindenkinek saját igénye szerint változik), nekem ez kb. 3 órát vesz igénybe. A végefelé nagyon sokat kell kevergetni, mert hamar leragad.

Ha a már elég sűrű, az összes hozzávalót belepakolom egyesével, és mindegyik hozzávaló után főzöm kb. 3-4 percig, majd csak ezután adom hozzá a következőt. Közben kavargatom! Ha az összes hozzávaló benne van, még 15-20 percig főzöm.

Ezután kimosott befőttes üvegekbe töltöm, és 24 órára száraz dunsztba teszem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss