Elkészítés: A megmosott paradicsomot egy nagy fazékba darabolom, felteszem főni, és addig főzöm, amíg a héja el nem kezd besodródni, közben néha kevergetem.
Amikor már besodródott, leveszem a tűzről, és paradicsom passzírozóval átpasszírozom, majd visszateszem a nagy fazékba, és újra főzöm, a kívánt sűrűségig (ez mindenkinek saját igénye szerint változik), nekem ez kb. 3 órát vesz igénybe. A végefelé nagyon sokat kell kevergetni, mert hamar leragad.
Ha a már elég sűrű, az összes hozzávalót belepakolom egyesével, és mindegyik hozzávaló után főzöm kb. 3-4 percig, majd csak ezután adom hozzá a következőt. Közben kavargatom! Ha az összes hozzávaló benne van, még 15-20 percig főzöm.
Ezután kimosott befőttes üvegekbe töltöm, és 24 órára száraz dunsztba teszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre