Pizza

default user icon
40 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 4 evőkanál olaj
  • liszt a formázáshoz
  • olaj a kenéshez
  • Valamint:
  • paradicsomszósz
  • tetszőleges zöldségek
  • tetszőleges felvágott, sonka, szalonna
  • reszelt sajt
  • olajbogyó, csípós paprika esetleg
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk (8-10 perc).

    2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).

    3. Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).

    4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.

    5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzaszósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oregánót és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.

Megjegyzés

Alaprecept 4 személyre, 50 dkg alaptésztához, azaz 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Marianna 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett!!! Köszönjük, hogy megosztottad nekünk :)
csiki anna 4 évvel ezelőtt
nagyon de nagyon finom lett.KÖSZIKE:)
Kálmán Viktória 4 évvel ezelőtt
Iszonyatosan jó a recept!!! Mindenkinek ajánlom! Köszönöm
fabrikfan 4 évvel ezelőtt
A legjobb pizzatészta!
Anita 5 évvel ezelőtt
Nagyon jó recept, én kenyérsütőgépben csináltam meg az alaptésztát, és 2, 32 cm-es kerek formában megsütöttem. Épp jó volt ez az adag, mert szeretjük, ha vékony és ropogós a tészta. Köszönöm a receptet!
Baranyi Krisztina 5 évvel ezelőtt
Köszönjük szépen ezt a finom receptet!Isteni lett, omlós vékony finom! Nagyon szépe köszönöm, hogy részletesen leírta!Tökéletes recept!:)
Vass Péter 5 évvel ezelőtt
most lett kész! megettük. megint jó lett! talán egy picit több só a tésztába. tökéletes! köszönöm!
Varga Diána 5 évvel ezelőtt
Tökéletes... Évek óta keresek egy elfogadható tésztareceptet sikertelenül. Ennek az állaga, az íze, minden remek. én még annyival dobtam fel egy kicsit hogy a tésztába kevertem őrölt oregano-t, az kellemes ízt adott neki. a leírás pedig tényleg nagyon nagy segítség sokaknak akik nem, vagy alig tudnak főzni. Köszönjük! =)
Terhes Andrea 5 évvel ezelőtt
Nagyon fincsi lett! Köszönjük a receptet!:)
Kathy 6 évvel ezelőtt
Ennél jobb pizzatészta receptet még nem próbáltam. Nagyon tetszett a család minden tagjának!

Hasonló Receptek

Magazin