Elkészítés: A burgonyát megpucolom, kisebb kockákra vágom, sós vízben megfőzöm és áttöröm, majd hagyom hűlni.
A tésztához a többi hozzávalóval együtt a langyosra hűlt krumplit is beleteszem a kenyérsütőbe, majd 1,5 órás keverő-kelesztő programmal a tésztát kidolgoztatom.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. Egy edényben olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, majd belerakom az apróra vágott gombát és sonkát is, majd jöhet a paradicsompüré és a kukorica. Ezután ízlés szerint fűszerezem, az oregánót nem sajnálom, és kb. 10 percet főzöm, majd hagyom kihűlni.
A megkelt tésztát lisztezett asztalon 8 egyforma részre vágom. A tésztagombócokat kinyújtom fél cm vastag téglalapokra, 2-3 kanál tölteléket teszek az elejére, feltekerem, majd éles késsel 1,5-2 cm-ként bevagdosom, de nem teljesen. Ezután összetolom a két végét, az egyik vége lesz a közepe, a többin fél fordulatot tekerek, és virág formát kapok.
Ezután egy lapáttal átemelem a sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol a virágok szirmát az ujjammal kiigazítom, és még további tölteléket kanalazok mindegyikbe, hogy jó szaftos legyen.
Mind a 8 darabot ugyanígy elkészítem, miközben a sütőt előmelegítem 230 C fokra.
A pizzás virágok tetejére sajtot reszelek, és betolom a sütőbe, ahol 20 perc alatt megsül.