Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! 5 helyről rendeltünk magyaros pizzát, íme az eredmény

A pizza alighanem a legnépszerűbb étel, melyet a Föld bájos lakossága előszeretettel rendel házhoz szállítva. Viszonylag hamar elkészíthető, könnyen fogyasztható és egyszerű. Millió-egy étterem és variáció, de nekünk, magyaroknak az egyik legkedvesebb, a mi kis saját gyerekünk, a magyaros ízekkel felszerelt tésztakorong. Ezekből teszteltünk most ötöt a Netpincéren keresztül.

Kőbe vésett, szigorú sablon receptje nincsen ennek az összeállításnak, ezért találunk is néha eltéréseket. Íratlan szabály viszont, hogy kolbász vagy szalámi azért kerüljön rá, és az sem árt, ha bizony befűt kicsit a csípősségével. Kerítettünk hát 5 különböző éttermet, akiktől összesen rendeltünk 5 magyaros pizzát. Alapos vizsgálatnak vetettük őket alá, legyen az a kiszállítás gyorsasága vagy éppen a pizza valódi átmérője. Természetesen ízek alapján is ízekre szedtük őket, elvégre az egyik legfontosabb, hogy miként ízlett a fogás. Sokak gyengéje továbbá, hogy mennyire üzemhőmérsékletű a pizza, amikor kiér - ezen szempont alapján is próbáltuk őket egységesen elemezni.

NAGY TESZTEK ÉS ÉTTEREMKRITIKÁK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>>
Pink Cadillac

Az étterem neve már egy laza amerikai-álom jelenséget idéz meg az emberben, a Pink Cadillac nem éppen volt NDK-s jelkép az biztos. Étlapjukon a pizzák négy különböző méretben érhetők el, melyek közül a 30 centi átmérőjű áll legközelebb az átlagos 32-es standardhez. Magyaros elnevezés helyett Hungaricának hívják összeállításukat, mely a következőket tartalmazza: paradicsomszósz, oregano, magyaros szalámi, sonka, bacon, pepperóni, hagyma, sajt. Minden a sablonnak megfelel, nagyon nincsen túlmisztifikálva.

A köztes távolság köztem és az étterem között mindössze 240 méter, melyet másnapos botorkálással is meg lehet tenni 3-4 perc alatt gyalog. A statisztikák alapján az átlagos kiszállítási idő 36 perc, ami igencsak kecsegtető, ha arról van szó, hogy gyorsan kell valamilyen eleség a házhoz. A valóság egészen közel került ehhez, mindössze 32 perc és 20 másodpercbe telt, mire megszólalt a kaputelefon fülbemászó dallama.

A doboz egy sajátlogós modell, a karton és a pink szín gyanúsan nem a leghivalkodóbb párosítás, kicsit rejtőzik rajta a felirat, de ennyi baj legyen. Kibontva ránk köszön a rusztikus formájú pizza, melynek szélei kifejezetten határozottak és vastagok. A dobozt olyannyira kitölti, hogy fel is hajlik a tészta a kartonhatárhoz érve. A pizza nem volt már tűzforró, egy erős langyos hőmérsékleten érkezett az ajtóhoz. Tésztája láthatóan az olaszos szintet súrolja, ízre egészen pazar, kellemesen ropog és nem mondható száraznak.

A szósz hozza a paradicsom ízét némi fűszerezéssel, és nem csak egy ízetlen piros felfestés a tésztán. A feltétek igazán ízletesek, a húsok közül fel lehet ismerni az összeeset, ami már önmagában nem kis pozitívumnak számít. Csípősség kizárólag a paprikában rejtőzik, de abban sem túl sok, ezután aligha fogunk vörös fejjel hüledezni. Sajtból sok nincsen, leginkább mutatóban került rá, ezen inkább a hús dominál.

A hagymától egy pillanatig se féljünk, ha egy ilyen pizza után találkoznánk életünk szerelmével, akkor sem kell vadul rágó vagy egyéb semlegesítő módszer után kutatnunk. Adagra egészen jó, és annak ellenére, hogy 30-asként tüntették fel, az átmérője 30,5 lett lemérve, amihez hozzá se vettük a felhajlott széleket. Húsban bőséges, egyedül sajtból tudnánk rá többet álmodni.

Pénzben ezért mindennel együtt 2190 forintot kell kicsattogtatni, ami azért már a drágább szintet üti meg.

TESZT! SOKAT BUKTUNK VOLNA, HA FOGADUNK A LEGJOBB ROPIRA >>>
Theo Papa

Egyik az öregmotorosok közül, akik pizzát szállítanak a fővárosban, de ami még szebb, hogy a város döntő hányadában vállalnak kiszállítást, akár éjjel is. Az étlapjukon szereplő pizzákat három különböző méretben rendelhetjük, itt megtalálni az örökzöld 32-est is, így ezt rendeltük. Magyaros néven futó pizzájuk a következő elemekből építkezik fel kerek egésszé: paradicsomszósz, mozzarella sajt, kolbász, bacon, lila hagyma. Igen, furcsa, hogy nem álmodtak bele bármilyen olyan alkatrészt, aminek esélye lenne csípni, pedig talán az alap magyaros recept azért ezt megköveteli.

Az átlagos kiszállítási idő itt már egy órán túlra rúg, a Netpincéren 62 percet véltem felfedezni. Ehhez jött bruttósítva még 15 perc, azaz 77 perc alatt érkezett Papa pizzája. Pontos címet nem sikerült kibányászni, így itt a köztes távolságról nincsen adatunk.

A doboz egészen elegáns és láthatóan nem egy filléres vacak. Dominál a kék-fehér színvilág, rajta pedig Theo Papa már-már ikonikussá vált illusztrációja. A doboz felpattintása után látványra sokkal inkább tűnik egy húsimádó fajtának, mint magyarosnak. Hőmérsékletre langyos ez is, nem kell tartanunk tőle, hogy megégetné ajkainkat az első felelőtlen harapás következtében. Valamilyen paprika veszettül hiányzik róla, így nagyon piros árnyalatban úszik az egész.

A pizza alá pillantva a csomagolás újabb meglepetést tartogat, ugyanis egy papírtálcás erősítést kapott, ami bizony nagyon nagy plusz pont szemünkben. A kolbászkarikákkal nem vacakoltak, vaskos darabok kerültek rá, egyik sem papírvékony viccelődés. A tészta normál vastagságú, és a pizza formája egészen szabályos kör, valószínű, hogy valamiféle serpenyőben került a sütőbe. A tészta teljesen ízetlen, sózást még minimum elbírna, így nagyon üresnek hat. Ráadásul a széleinél foltokban kijön némi "nyers zóna" is, szóval még pár percet sülhetett volna igazán.

A szósz paradicsomos, de például fűszerezést nem érezni rajta. A kolbász viszont zseniális. Az íze tökéletes, ez bizony nem alsópolcos alapanyag. A húsok közül a bacon a másodhegedűs szerepét tölti be, sósságról pedig esetében nem is igazán beszélhetünk. A hagyma lila, de teljesen ártalmatlan, ez is randibarát verziónak számít. A sajtnál a mozzarella tűnik fel, ami egészen üde színfoltja, de a tésztás malőrt aligha tudja megmenteni sajnos. A 32-es átmérőt lemérve valójában 30,5 centit kapunk, ami némi veszteség. A feltétek mennyisége átlagos, önmagában nem fog roskadni a pizza, az is biztos. Árban 1550 forintot jelent, amivel egy átlagos középmezőnybe tudja magát pozícionálni, igaz dukált mellé 180 forintos kiszállítási díj, ami egy ilyen csomagolás fényében egészen észrevehetetlen már.

MEGLEPŐ TESZT! TELE VAN SERTÉSSEL A LIBAMÁJPÁSTÉTOM>>>

Pizza 4 you

Egészen új fellépőnek számít a fővárosi pizzacirkuszban a Pizza 4 You. A keresztelőn eszeveszettül sokat nem gondolkozhattak, pizza neked, aztán jó napot kívánok. Pizzáikat kétfajta méretben rendelhetjük, 32-es és 45-ös kivitelben. Egészen sokfajta összeállítással dolgoznak, de minket továbbra is csak a magyaros érdekelt, mely a leírás alapján imígyen mutat: pizzaszósz, kolbász, hagyma, paradicsomkarika, bacon, sajt. Átlagos recept ismét, semmi csavar nincsen benne.

A start és a célvonal között mindössze 400 méter van, amit gyalogosan nagyjából 5 perc alatt lehet megtenni. A statisztikákra támaszkodva 55 perces kiszállítási idővel számolhatunk, ami a valóságban most 47 percet és 50 másodpercet jelentett egészen pontosan. Országos pizzaszakács barátunk köszön ránk a doboz fedeléről, ezt bizony ismét George Clooney készítette. Sármosságát hosszú perceken át tudnánk nézni, de valahogy a pizza jobban mozgatja az embert. Felnyitásnál azonnal visszaugrottam, hogy ránézzek a feltétek listájára, mert bizony a paprika nem rémlett. Az nemes egyszerűséggel kimaradt a leírásból, de ez a jobbik eset és nem pedig fordítva. Maga a pizza szép színes, egészen vidámnak tűnik, ahogy a dobozban lapul. Gyors hőmérséklettesztelés után nyugodtan vettem kezembe a pizzavágót, itt nem kell újramelegíteni az tuti. A paradicsom nem az iskolapéldája a szép ragyogó piros színnek, kicsit a fakó, piros Dacia hatást kelti, de legalább szép szeletek kerültek rá. A húsok közül a bacon dominánsabb, a kolbászkarikák félénken húzódnak meg mellette. A tészta normál vastagságú, bár széleinél már picit kezd kalácsos méreteket ölteni.

Az első falatnál aztán újrafut a kód az éhes ember fejében, az biztos. A tészta egészen rágós, nyers és a legszebb benne, hogy édeskés hatást is kelt. A szósz eléggé lapos, különösebb paradicsomélményt nem képes nyújtani. A bacon ment a helyzeten, ízre nem rossz, talán ha egy picivel sósabb tudna lenni, akkor a tésztát kompenzálhatná, és nem lenne édeskés összhatás falatozás közben a szánkban. A kolbász átlagos, ízre megvan, de csodát azért ne reméljünk tőle egy pillanatig sem. Csípőssége minimális, ennél sem kell aggóni, hogy másodjára fog igazán büntetni minket. A hagyma kifejezetten ártalmatlan, ezt is nyugodtan rendelhetjük romantikus estékre.

Adagra tömény, ami főleg a tésztának köszönhető. A feltétekkel sincsen baj, van mindenből rajta, semmivel nem fukarkodtak a konyhában. A 32-es átmérőt egyetlen centivel bukták el, így lett a végeredmény 31 centi. Árban viszont jól szerepel, mivel 1290 forintos árcetlije egyáltalán nem nevezhető soknak, persze ilyenkor felmerül a kérdés, hogy ki mennyit áldoz az esetleges jobb minőségért.

MEGINT EGY SAJÁTMÁRKÁS VITTE EL A PÁLMÁT - ITT A NAGY SÓSCHIPS-TESZT! >>>

Fabito

Ez az étterem se számít zöldfülű kezdőnek a piacon, jó pár éve már, hogy először belebotolhattunk nevükbe. Étlapjuk döntő többségét pizzák alkotják, melyeket két különböző méretben rendelhetünk meg. Egyik 27 centit jelent átmérőben, míg a másik 32-t. Magyaros összeállításuk így mutat az étlapon: pizzaszósz, sajt, gomba, kolbász, hagyma, erős paprika. Ezek közül a gomba a kakukktojás, ha mindenáron kukacoskodni akarunk vele. A többi teljesen átlagos, hozza a kötelezően elvártat egy magyaros pizzától.

A konyha és az éhes száj közötti távolság pontosan 1300 méter, amit már gyalogosan talán nem akar egyik futár sem megtenni. Átlagos kiszállítási idejük állítólag 43 perc, ami azért egészen korrekt eredménynek számít. Ezzel szemben a valóság még tovább tudta emelni a lécet, és 27 perc 20 másodperces etap idővel megnyerték a gyorsasági versenyt.

Dobozuk teljesen letisztult, melyen helyet kapott egy logó és mellé pár információ, mint a cím vagy éppen telefonszám. Semmi csicsa, csak egyszerűen és tisztán! Felnyitás után kicsit megdöbbent a tesztcsapat, ilyen tökéletes körformával ritkán találkoztunk. A német precizitás ehhez képest egy gyenge vicc, ezt mintha robotok formálták volna.

A hőmérséklete egészen jó, megégetni nem fog minket, de jól tartotta magában a hőt. A tészta szélét elnézve azért kiderül, hogy ezt serpenyővel formálták vélhetően, ezért ez a bődületes pontosság. 7 karika szalámi, egy masszív sajtos alap, ami a feltétrendszer legalsó szintjén található. Foltokban már aranybarnára pirult, így gyanúsan nyers sem lesz a pizza.

Kóstolásnál a tészta nem aratott osztatlan sikert, sajnos nem teljesen idézi a ropogós olasz megoldást, inkább egy picit rágós, edzi rendesen az álkapcsokat. A sajt nem rossz, főleg a jobban átsült foltok okoznak kellemes élményt. Csípősségről nagyon nincs miért beszélni, mert a paprika nagyjából egy impotens légy erejével vetekszik, ide nem kell tűzoltót hívni. A kolbásztól sem kell szék mellé ülni, leginkább egy átlagos fóliázott verziót idéz, amiből sütés közben kicsurran pár zsírcsepp, mely a sajtrétegen barátságosan elterül. A hagyma itt is teljesen elvegyül, ereje semmi. A gombát egy pillanatig érezni benne, ez sem tartozik a domináns hozzávalók közé.

Az adagot figyelve nincsen különösebb baj, bár pontosan 2 centivel mértünk kisebb átmérőt, mint ahogy azt az étterem megadta. Maga a tészta normál, valahol az olasz és a magyar normák között van. Ahogy a körforma, úgy a vastagság is egyenletes, ezt tényleg robotok gyártották. Árban ez is inkább az olcsó kategóriát erősíti, mivel 1290 forintos ára nem nevezhető pofátlanul soknak.

CSÚNYÁN ELBUKTAK A TESZTEN A BARACKOS ICE TEÁK, CSAK 2 KIVÉTEL AKADT >>>

Pizza It all Ia

A névadó bulin itt már többet gondolkoztak, ebben már van egy kevéske huncutság. Nevéből adódóan ők is főként pizzával dolgoznak, de étlapjukon azért sok egyéb fogás is helyet kapott. Itt is kétfajta átmérővel rendelhetjük a pizzákat, melyek 26 és 32 centit jelentenek. A kemence és az (egyre kevésbé) éhes szájak között pontosan 700 méter a távolság, de annyira tuti a helyzet, hogy a futárnak még kanyarodnia sem kell, csak egyenesen, vakon előre!

Pizzájukat Ungherese néven futtatják, ami talán nem a leghazafisabb gondolat, de ennyi bajunk legyen. Hozzávalói így festenek: paradicsomos alap, szalámi, lila hagyma, sonka, zöldpaprika, mozzarella sajt. Az adatok tanulsága szerint nagyjából 56 perc környéki kiszállítási idővel kell számolnunk, de a valóság ennél most szebb lett, mivel 41 perc és 5 másodperc kellett ahhoz, hogy a lágy dallamok ismét megszólaljanak a kaputelefonból.

A doboz fehér, amin logó és pár infó szintén van, illetve egy pecsét, ami egészen stílusosan mutat rajta. Felbontás után sok érdekességgel találjuk magunkat szembe. A legdurvább a szalámi, amiből egy-két fél karika olyan vastag, hogy ihaj. A sonka is egészen bizarr így szalmára vágva, valahogy a rendes szeletek jobban mutatnának egy pizzán. Hőmérsékletre erősen langyos, ha kicsit molyolunk felette, akkor már kell neki egy újramelegítés. A sajtot nem sikerült teljesen egyenletesen eloszlatni a tészta felületén, helyenként csak kampányszerűen van rajta.

Kóstolásnál kapunk hideget és meleget egyaránt. A pizza lelke, magyarán a tésztája teljesen rendben van. Ropogós, nem száraz és ízre is oké. A feltétek közül a szalámi nagyon bizarr továbbra is, ahogy félbeharapjuk, egy-egy szelet közepe rózsaszín, mintha medium burgerpogácsát kértünk volna egy másik étteremben. Látványra ez nem túl bizalomgerjesztő, ismerjük be. A paprika viszont, ha nem figyelünk, hamar be tudja fűteni a belső kazánunkat, van benne meglepetés bőven, de legalább végre csíp valami. A sajttal nincsen baj, kellemes, ahol találkozunk vele. A sonka nem a legjobb, valahol a gépsonka-parizer közé helyeztük, vannak ennél jelentősen finomabb dolgok is.

Adagra rendben van, a tészta normál vastagságban érkezett, ami rendesen tölti a belsőt. Halálpontos mérés után viszont itt is a megadott átmérő alatt találtuk magunkat két kerek centivel, azaz 30-as eredménnyel zárt.

Árban 2060 forintnál járunk, ami már a drága vonalat csapja meg, pedig a feltétek alapján nem biztos, hogy indokolt lenne. A tésztája valóban jó, de a szalámi és a sonka azért van még hova fejlődjön.

MELEGSZENDVICSKRÉM-TESZT: SOSEM TALÁLNÁD KI, MELYIK A LEGFINOMABB! >>>

Záró gondolat

Nagyjából van egy elfogadott, a legtöbb pizzéria által használt sablon magyaros recept. Ez leginkább kolbászt vagy szalámit rejt, megtoldva némi baconnel és legtöbbször megspékelve egy kis paprikával, ami nem árt, ha csíp is.

Mind az öt futár egységesen volt udvarias és kedves, mi magunk is meglepődtünk, mennyire. a jókívánságok hadát alig győztük fogadni, szóval taps előttük.

Az összes teszt egy helyen >>>

Az egyértelmű győztes a Pink Cadillac magyaros pizzája lett, a tésztája nagyon patent és cserébe a feltétekből sem engedtek, már, ami a minőséget illeti. Utána következik Pizza It all Ia által gyártott pizza, aminek szintén a tésztája mentette a helyzetet. Feltétben már közel nem olyan fényes az ezüstérem, de még így is meg tudta előzni a harmadik helyezettet, azaz a Fabito Pizzériát.

Látszik, hogy ha többet áldozunk, akkor jó szerencsével azért minőségibb pizzát is kapunk pénzünkért cserébe.

A NetPincérnél még tart a 80 nap alatt a Föld körül játék. Próbáljátok ki minél több nemzet konyhájáti! Két hetenként értékes nyeremények várnak rátok, egyébként a fődíj pedig egy egzotikus utazás. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss