Összedolgozzuk a finomlisztet a kukoricaliszttel, sóval, porcukorral, a szárított élesztővel, olívaolajjal és kb. 1,7 dl langyos vízzel. Tiszta ruhával letakarjuk, és kb. 45 percig kelesztjük a tésztát.
Belisztezett deszkán 10 részre osztjuk a tésztát, majd a tésztadarabokat lepény formájúra nyújtjuk. A bazsalikomot leöblítjük. Néhány levelet félrerakunk, a többit felaprítjuk. A paradicsompüréhez keverjük a zöld pestót, a bazsalikomot, némi sót, és megkenjük vele a lepényeket, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
A pizzákon elosztjuk a koktélparadicsomot, valamint a mozzarellagolyót, és még néhány percig sütjük. A félretett bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre