Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pizza Calzone

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg kenyérliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 csomag szárított élesztő
  • 1,5-2 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10-12 apró szemű csiperke (vagy 5-6 nagy)
  • 3 evőkanál morzsolt csemegekukorica
  • 5 dkg füstölt tarja
  • 3 db paradicsom
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl langyos cukros vízben. A lisztet kimérjük a tálba, megsózzuk, majd a közepébe fészket készítünk, oda öntjük az élesztős vizet. Körkörös mozdulatokkal elkezdjük keverni. Ha kell, adjunk még hozzá langyos vizet. Ha nagyjából összeállt, adjuk hozzá az olívaolajat is. Addig gyúrjuk, míg puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha kész, tálba tesszük, lisztezzük a tetejét, s letakarva legalább 1 órán keresztül kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket: a hagymát-fokhagymát finomra vágjuk, a gombát mossuk, szeleteljük. 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Alaposan megpároljuk, egy kicsit le is pirítjuk.

    Míg hűl, felkockázzuk a tarját, a paradicsom ot, lereszeljük a sajtot. A már nem úl meleg gombához keverjük a kukoricát, tarját, paradicsom ot.

    Előmelegítjük a sütőt a lehető legmagasabb hőmérsékletre (nálam 275 fok).

    A tésztát 2-3 részre osztjuk, mindegyiket tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, kör alakúra. Az egyik felüket vastagon megpakoljuk a gombás töltelékkel, megszórjuk sajttal, majd ráhajtjuk a másik felét, és a széleket alaposan eldolgozzuk.

    Alaposan kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a forró sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljük, mert gyorsan pirul! Forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin