Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizza alla norma (szicíliai pizza padlizsánnal és ricottával)

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet kimérjük, hozzákeverjük a sót és a zsiradékot. A vizünket az elmorzsolt élesztővel és egy csipetnyi cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg jól formálható, rugalmas tésztát kapunk (5-6) perc. 15 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk. (Ha kicsit idősebb padlizsánnal dolgozunk, célszerű a magokat kivágni, kesernyés lehet.) Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk. Amikor az olajunk felforrósodott kisebb adagokban kisütjük a padlizsánszeleteket, kb. 3-4 perc/adag, majd papírtörlőre kiszedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék. Sózzuk-borsozzuk.

Ezt követően kinyújtjuk a tésztánkat. Kevés paradicsomszósszal megkenjük a tetejét, megszórjuk parmezánnal, a sült padlizsánkockákkal és a morzsolt ricottával. Előmelegített sütőben (200C° ) készre sütjük.

Amikor elkészült, kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk, megszórjuk parmezán forgáccsal, és friss, aprított bazsalikommal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek