Elkészítés: A lisztet kimérjük, hozzákeverjük a sót és a zsiradékot. A vizünket az elmorzsolt élesztővel és egy csipetnyi cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg jól formálható, rugalmas tésztát kapunk (5-6) perc. 15 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk. (Ha kicsit idősebb padlizsánnal dolgozunk, célszerű a magokat kivágni, kesernyés lehet.) Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk. Amikor az olajunk felforrósodott kisebb adagokban kisütjük a padlizsánszeleteket, kb. 3-4 perc/adag, majd papírtörlőre kiszedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék. Sózzuk-borsozzuk.
Ezt követően kinyújtjuk a tésztánkat. Kevés paradicsomszósszal megkenjük a tetejét, megszórjuk parmezánnal, a sült padlizsánkockákkal és a morzsolt ricottával. Előmelegített sütőben (200C° ) készre sütjük.
Amikor elkészült, kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk, megszórjuk parmezán forgáccsal, és friss, aprított bazsalikommal meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre