Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pityókás ponty gombával

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felszeletelt, besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával, és legalább 4-6 órát hűtőben pihentetem.

Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom, és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom.

A maradék zsiradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom, és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörösborral meglocsolom.

A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom, és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm.

Reszelt sajttal dúsan meghintem, és csupán addig sütöm amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss