Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pitetorta egressel

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás + 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 4 tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • kb. 40 dkg érett, édes egres

Elkészítés

Elkészítés: A liszttel elkeverjük a sütőport, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojásokat. Összegyúrjuk, és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kerek tortaformát.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral felverjük habnak, majd belekeverjük a darált diót. Ennek felét a tésztára kenjük. Erre jön az egres, majd a hab másik fele. A megmaradt tésztából rácsot készítünk a torta tetejére.

Előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss