Elkészítés: Egy sütnivaló tököt feldarabolunk, a magokat kanállal eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, közepes lángon készre sütjük. Ha megsült, egy tálba kanalazzuk, teljesen kihűtjük.
Amíg a tök hűl, elkészítjük a pitetésztát: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk apránként a vizet, és jól összegyúrjuk (lehet, hogy nem kell az összes víz, ez a liszttől függ). 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
A kihűlt tököt ízesítjük fahéjjal, kevés gyömbérrel, csipet sóval, ízlés szerint cukorral, reszelt narancshéjjal, mazsolával, a tojássárgával, és jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.
A tésztát kivenni a hűtőből, kinyújtjuk, majd a formába helyezzük úgy hogy a szélét is befedje. Az alját villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a tölteléket. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tejszínhabbal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre