Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pitakenyér gazdagon

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db pitakenyér
  • A krémhez:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 csokor snidling
  • 15 dkg natúr sajtkrém
  • 1 ek tej
  • Az öntethez:
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 2 db friss mentaág
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • A töltelékhez:
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db fejes saláta
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

1.

A krémhez összekeverjük a meghámozott, finomra vágott fokhagymát a felaprított snidlinggel, a sajtkrémmel, a tejjel, továbbá ízlés szerint sóval.

2.

Az öntethez durvára reszeljük a meghámozott uborkát, kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, majd összeforgatjuk a menta lecsipkedett, felaprított leveleivel, a joghurttal és az olívaolajjal. Ízlés szerint megsózzuk.

3.

A töltelékhez feldaraboljuk a kimagozott paprikát. A saláta külső leveleit eltávolítjuk, a belsejét falatnyi darabokra tépkedjük. A megtisztított pulykamellet négyfelé vágjuk, kiklopfoljuk, majd egy kevés sóval és borssal meghintjük. A húsdarabokat megszórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, és a felforrósított olívaolajon aranyszínűre sütjük őket.

4.

A pitákba zsebet vágunk, és a fokhagymás krémmel megkenjük őket belülről. Megtöltjük mindet a kisebb darabokra vágott hússal, a salátával és a paprikával. Az uborkás öntetet külön kínáljuk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss