A krémhez összekeverjük a meghámozott, finomra vágott fokhagymát a felaprított snidlinggel, a sajtkrémmel, a tejjel, továbbá ízlés szerint sóval.
Az öntethez durvára reszeljük a meghámozott uborkát, kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, majd összeforgatjuk a menta lecsipkedett, felaprított leveleivel, a joghurttal és az olívaolajjal. Ízlés szerint megsózzuk.
A töltelékhez feldaraboljuk a kimagozott paprikát. A saláta külső leveleit eltávolítjuk, a belsejét falatnyi darabokra tépkedjük. A megtisztított pulykamellet négyfelé vágjuk, kiklopfoljuk, majd egy kevés sóval és borssal meghintjük. A húsdarabokat megszórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, és a felforrósított olívaolajon aranyszínűre sütjük őket.
A pitákba zsebet vágunk, és a fokhagymás krémmel megkenjük őket belülről. Megtöltjük mindet a kisebb darabokra vágott hússal, a salátával és a paprikával. Az uborkás öntetet külön kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre