Pita

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • fél teáskanál cukor
  • fél evőkanál só
  • 5 dl langyos víz

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a 2 dl langyos vízben elkevert élesztőt, a megadott mennyiségű cukrot és a sót. Az így kapott anyagot összegyúrjuk a maradék 3 dl langyos vízzel. Eredményképpen egy kenyérállagú masszát kell kapnunk. A masszát hagyjuk letakarva 1 órán át kelni.

    A megkelt tésztából 10-15 golyót gyúrunk, amit negyed órán át pihentetünk. Eközben a sütőt forróra melegítjük elő.

    A golyókból kb. 1 cm vastag tésztát gyúrunk, enyhén belisztezzük, és a kilisztezett vagy zsírpapírral bélelt tepsire tesszük. Figyelem, a tepsit csak lisztezzük, ne zsírozzuk!!!

    Csak rövid ideig, 2-3 percig sütjük. Mikor látjuk, hogy kezd felpúposodni, kivesszük, megfordítjuk őket, és halvány barnára sütjük a másik felüket.

    A kész pitát letakarjuk, hűlni hagyjuk. Tölthetjük ízlés szerint csíkokra vágott hússal, paradicsommal, hagymával, kinek hogy tetszik... Jó étvágyat!!!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Paller Fruzsina 4 évvel ezelőtt
A legjobb pita recept, én mindig ezt csinálom meg. ma is :)
Piszke 6 évvel ezelőtt
Mit össze kerestem egy használhatót :) Eddig anyukám pizzareceptjét vetettem be, jobb híján. De ezt mindenképp kipróbálom. Köszi :) -Sz.-
Simon Gáborné 6 évvel ezelőtt
Igen! Nejlon zacsiban tárolva, vagy le is fagyaszthatod!
Pataki Zita 6 évvel ezelőtt
Másnaposan is jó még?

Hasonló Receptek

Magazin