Elkészítés: A pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk, beirdaljuk, és kívül-belül besózva félretesszük.
A szalonnát kis kockára vágjuk, kisütjük, a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük benne. Őrölt paprikával, paprikakrémmel fűszerezzük, és rádobjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd néhány percig lassan pároljuk.
A burgonyát közben megtisztítjuk, nagyon vékonyra karikázzuk, rátesszük a lecsós alapra, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és lassú tűzön lefedve kevés vízzel pároljuk, óvatosan megkeverve, hogy ne törjön túlságosan. (Nem baj, ha nem puhul meg teljesen a burgonya, mert még sülni is fog!)
A pisztrángokat pirospaprikával és borssal kívűl-belül bedörzsöljük, 2-2 szelet citromkarikát helyezünk a hasukba.
A burgonyát tepsibe terítjük, a pisztrángokat a tetejére fektetjük. Fóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 15 percig pároljuk, a borral meglocsoljuk, és további kb. 15 percig grillfokozaton fedetlenül pirítjuk.
Tálaláskor a tányérra helyezzük a halat, és mellékanalazzuk a burgonyát. Ízlés szerint salátát, citromot kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre