Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztráng Szalajka módra

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk, beirdaljuk, és kívül-belül besózva félretesszük.

A szalonnát kis kockára vágjuk, kisütjük, a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük benne. Őrölt paprikával, paprikakrémmel fűszerezzük, és rádobjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd néhány percig lassan pároljuk.

A burgonyát közben megtisztítjuk, nagyon vékonyra karikázzuk, rátesszük a lecsós alapra, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és lassú tűzön lefedve kevés vízzel pároljuk, óvatosan megkeverve, hogy ne törjön túlságosan. (Nem baj, ha nem puhul meg teljesen a burgonya, mert még sülni is fog!)

A pisztrángokat pirospaprikával és borssal kívűl-belül bedörzsöljük, 2-2 szelet citromkarikát helyezünk a hasukba.

A burgonyát tepsibe terítjük, a pisztrángokat a tetejére fektetjük. Fóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 15 percig pároljuk, a borral meglocsoljuk, és további kb. 15 percig grillfokozaton fedetlenül pirítjuk.

Tálaláskor a tányérra helyezzük a halat, és mellékanalazzuk a burgonyát. Ízlés szerint salátát, citromot kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss