Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pisztráng párolt spenóttal

Hozzávalók

  • 3 db pisztráng
  • 3 ek olíva olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 db citrom
  • A spenóthoz:
  • 30 dkg friss spenótlevél
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olíva olaj

Elkészítés

    1. Megmossuk, majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk. A pisztráng belsejébe teszünk egy karika citromot, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
    2. Olíva olaj jal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.
    3. Az olívaolaj at a tepsibe tesszük rátesszük a spenótleveleket, amikor kezd összeesni, ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk borsozzuk. Ne főzzük szét, úgy finom, ha roppanós a spenót levél.
    4. A kuszkuszt megsózzuk, és másfélszeres mennyiségű forró vízzel leforrázzuk. Tálaláskor metélőhagymával megszórjuk. Tálalásig melegen tároljuk.

      Halételek >>> 

      Még több finomság pisztrángból >>>

Megjegyzés

A pisztránghoz jól passzol a zöld kapor, a kakukkfű, ezzel is ízesíthető. Lehet vadrizst, vagy gerslit is kínálni hozzá. Egészséges, laktató.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin