Megmossuk, majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk. A pisztráng belsejébe teszünk egy karika citromot, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.
Az olívaolajat a tepsibe tesszük rátesszük a spenótleveleket, amikor kezd összeesni, ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk borsozzuk. Ne főzzük szét, úgy finom, ha roppanós a spenót levél.
A kuszkuszt megsózzuk, és másfélszeres mennyiségű forró vízzel leforrázzuk. Tálaláskor metélőhagymával megszórjuk. Tálalásig melegen tároljuk.
A pisztránghoz jól passzol a zöld kapor, a kakukkfű, ezzel is ízesíthető. Lehet vadrizst, vagy gerslit is kínálni hozzá. Egészséges, laktató. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!