Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztráng, a gyerekbarát hal: így adjuk a kicsiknek

Szeretem a halat. A tengerit és a hazait is, halászlének, salátának, fish and chips-nek, pástétomnak, mindenhogy. Gyorsan elkészül, a lányaim is örömmel falják, és nem kell hozzá nagy varázslat, hogy finom legyen (már ha minőségi a hal).

Olyan nagyon szerencsés vagyok, hogy a pisztrángot több helyről is beszerezhetem. Például nyaranként Tapolcán a pisztrángos bácsitól. Aztán amikor éppen a csodálatos Dunakanyarban járunk, akkor Visegrádon egy családi kirándulás keretében választhatom ki a legszebbeket. A 3. hely, az nem annyira autentikus és nem is túl romantikus, de közel van, és szinte mindig akad náluk pisztráng, általában 2 db összesen fél kg-os egyedkék 700-900 között vásárolhatóak a Lidl-ben. És persze a piacokon és más nagyobb hiperekben is belefuthatunk a pisztrángokba.

Miután minimum kéthetente, de sokszor hetente eszünk pisztrángot, ezért igyekszem minél változatosabban prezentálni lányaimnak és magamnak (a férj semmi vízben élőt nem eszik, max. algát) ezt a fehér húsú szépséget. És mivel hiszek a kultúrák találkozásának újító és szépítő erejében, ezért az ételkészítésnél is liberális vagyok, azaz simán előadom keleti kaftánban azt, amit a józan ész magyaros ill. mediterrán köntösbe bújtatna.

A pisztráng egyébként nagyon gyerekbarát halféle, ugyanis nincs benne "Y" szálka és nem fedezhető fel benne a sokakat zavaró iszapos íz. Nem elhanyagolható, hogy fehérjében, esszenciális zsírsavakban A-vitaminban, B12-vitaminban és D-vitaminban is gazdag.

Íme a recept: ALMÁS VÖRÖSLENCSÉVEL TÖLTÖTT PESTÓS PISZTRÁNG >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss