Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztráng fehérboros kapormártásban

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 4 db konyhakész pisztráng
  • bors
  • 1 db citrom
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 4 db borókabogyó
  • 2 dl húslevesalaplé
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés

1.

Mossuk meg a halakat, majd sózzuk, borsozzuk meg őket ízlés szerint, és facsarjuk rájuk 1/2 db citrom levét. Tisztítsuk meg és karikázzuk fel a zöldhagymát. A felforrósított olajon süssük a halak mindkét oldalát 6-6 percig, majd vegyük ki őket a serpenyőből, és tartsuk melegen.

2.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon forgassuk át a hagymát, majd öntsük fel a borral, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a felaprított kaprot, valamint a húslevest, majd fűszerezzük sóval, borssal és a borókabogyóval.

3.

Keverjük csomómentesre az étkezési keményítőt a tejszínben, és sűrítsük be vele a mártást. Forraljuk néhány percig, amíg krémes nem lesz. Tálaljuk a halat a szósszal és egészben főtt burgonyával.

Ezek is érdekelhetnek