Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pisztráng egészben sütve

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db pisztráng
  • tengeri só
  • fehér bors
  • rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 ek olíva olaj
  • 2 db citrom
  • szeletelt mandula

Elkészítés

    1.

    A pisztrángokról lekapargatjuk a pikkelyeket, a szemeiket eltávolítjuk. Kívül-belül gondosan megmossuk a halakat. Besózzuk őket, a belsejükbe hintünk egy kevés borsot, illetve elosztunk bennük néhány ág rozmaring és a kakukkfű lecsipkedett levelét.

    2.

    A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolaj jal, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

    3.

    Azután megfordítjuk őket, és további 10 percig sütjük. A citromokat felvágjuk szeletekre, és elrendezzük azokat 4 db tányéron. Rájuk fektetjük a pisztrángokat, végül megszórjuk őket egy kevés szeletelt mandulával. Petrezselymes burgonya illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin