Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás-sárgabarackos pite

90 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag konyhakész linzertészta
  • A barackos réteghez:
  • 12 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
  • 2 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • A pisztáciás réteghez:
  • 6,2 dkg hántolt, sózatlan pisztácia
  • 11 dkg kristálycukor
  • 2 tk akácméz
  • 3,5 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 ek liszt
  • 3 ek baracklekvár
  • A pudinghoz:
  • 1 dl tej
  • 2 dkg kristálycukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk liszt
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • A díszítéshez:
  • nyári füge
  • karamellöntet

Elkészítés

  1.  A tésztát kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és egy piteformába nyomkodjuk. Megszurkáljuk az alját villával, majd 180 fokos sütőben elősütjük 10 perc alatt.
  2. A barackos réteg hozzávalóit egy serpenyőben, folyamatosan kevergetés mellett besűrítjük. Az így kapott krémet eloszlatjuk a tésztán, és 180 fokon további 15 percig sütjük a pitét.
  3. A pisztáciás réteghez meg őröljük a pisztáciát a cukor 1/3 -ával, és belecsorgatjuk a mézet. A vajat felhabosítjuk a maradék cukorral, hozzáadjuk a tojást, a vaníliaaromát és a lisztet, végül belekeverjük a pisztáciás mézet. Kivesszük a pitét a sütőből, a tetejére simítjuk a pisztáciás tölteléket, és 170 fokon további 20 percig sütjük. Ezután kivesszük, és elosztjuk rajta a felforrósított baracklekvárt.
  4. A pudinghoz femelegítjük a tejet a cukorral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, simára keverjük, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A pite tetejére simítjuk, és kihűtjük. Fügeszeletekkel díszítve, karamellöntettel meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss