Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás-ricottakrémes torta

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20-22 cm-es tortához:
  • A pisztáciás piskótához:
  • 3 tojás szétválasztva
  • 10 dkg nádcukor (6 evőkanál)
  • 6 evőkanál olaj
  • 5 dkg sótlan, őrölt pisztácia (5 evőkanál)
  • 4,5 dkg tönköly finomliszt (3 evőkanál)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A karamellkrémhez:
  • 12 dkg nádcukor
  • 3 dkg vaj
  • 30 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg krémes joghurt (görög joghurt)
  • kb. 1/2 csomag zselatinfix
  • A tetejére:
  • 1 marék pörkölt pisztácia aprítva (sótlan)

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tortaformát kivajazom (vagy sütőpapírral bélelt tepsit használok). A pisztáciás piskótával kezdek. Szétválasztom a tojásokat. A fehérjéket kemény habbá verem a cukorral, hozzáadom a tojássárgákat és az olajat. Félreteszem a kézi robotgépet, és spatulával dolgozok tovább. Beleszitálom a lisztet, a sütőport, hozzáadom a finomra őrölt pisztáciát is. A tésztát a formába simítom, és 30-40 perc alatt megsütöm (tűpróbával ellenőrzöm).

A piskótát hagyom kihűlni, majd tortakerettel ellátva egy tálaló tálra teszem.

A karamellkrémhez a cukrot egy lábosban mérsékelt lángon karamellizálom, majd hozzáadom a vajat és a ricottát. Elzárom a tüzet, és belekeverem a mascarponét, a joghurtot és a zselatint.
A piskótára simítom a krémet. Hűtőben legalább 3 órát hagyom dermedni (de a legjobb, ha éjszakára beteszem).

Tálaláskor megszórom aprított pisztáciával.

Megjegyzés

Én szívalakú formában sütöttem, mivel anyák napja alkalmából készítettem el. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss