A piskóta száraz hozzávalóit - a cukrot, a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót - egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd folyamatos keverés mellett a kávét, az olajat és a vaníliaaromát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 5 db 12-cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és elosztjuk benne a tésztát, és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd mindet kettévágjuk.
A krémhez felolvasztjuk a pisztáciakrémet, és belekeverjük a mascarponét, majd a kemény habbá vert tejszínt. Megtöltjük és vékonyan bevonjuk a krémmel a tortákat.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a torták tetejét. Apróra vágott pisztáciával díszítjük.