Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás minitorták

75 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 35 dkg cukor
  • 21 dkg liszt
  • 7 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 2 db tojás
  • 2,4 dl tej
  • 2,4 dl fekete kávé
  • 1,2 dl olaj
  • 2 tk vaníliaaroma
  • A pisztáciakrémhez:
  • 11 dkg pisztáciakrém (készen vásárolható)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé ( jó minőségű)
  • pisztácia

Elkészítés

  1. A piskóta száraz hozzávalóit - a cukrot, a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót - egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd folyamatos keverés mellett a kávét, az olajat és a vaníliaaromát.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 5 db 12-cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és elosztjuk benne a tésztát, és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd mindet kettévágjuk.
  3. A krémhez felolvasztjuk a pisztáciakrémet, és belekeverjük a mascarponét, majd a kemény habbá vert tejszínt. Megtöltjük és vékonyan bevonjuk a krémmel a tortákat.
  4. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a torták tetejét. Apróra vágott pisztáciával díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss