Először a krémeket készítjük el, hogy legyen idejük kihűlni. A csokoládés krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk), és elkeverjük benne az étcsokoládét, majd lehűtjük.
A meggyes réteghez a kimagozott meggyet a cukorral 15-20 percig főzzük. Beletesszük a cherry-aromát,és végül a beáztatott zselatint is elkeverjük benne.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük, majd a maradék cukorral a tojások sárgáját is fehéredésig keverjük.
A kemény habba belekeverjük a tojássárgájás masszát, majd hozzáadjuk a lisztet, a pisztáciát és a krémlikőrt is.
A piskótatésztát egy 35x26 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha megsült félbevágjuk, az egyik fele lesz az alja a másik pedig a teteje.
A kihűlt csokis krémet habverővel addig verjük, amíg kenhető állagú nem lesz, majd 3 egyenlő részre osztjuk.A piskótát megkenjük az 1/3 csokis krémmel erre megy a meggyes réteg majd még egy rész csoki. Lezárjuk a másik piskótával végül a maradék krémet is rákenjük. Egész meggyszemekkel díszítjük.