Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás-meggyes sütemény

60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 8 dkg pisztácia ( darálva)
  • 3 ek Bailey's krémlikőr
  • 3 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • A meggyes réteghez:
  • 50 dkg meggy ( kimagozott mennyiség)
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek cherry aroma
  • 1 dkg zselatin
  • 3 ek víz
  • A csokikrémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Először a krémeket készítjük el, hogy legyen idejük kihűlni. A csokoládés krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk), és elkeverjük benne az étcsokoládét, majd lehűtjük.
  2. A meggyes réteghez a kimagozott meggyet a cukorral 15-20 percig főzzük. Beletesszük a cherry-aromát,és végül a beáztatott zselatint is elkeverjük benne.
  3. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük, majd a maradék cukorral a tojások sárgáját is fehéredésig keverjük.
  4. A kemény habba belekeverjük a tojássárgájás masszát, majd hozzáadjuk a lisztet, a pisztáciát és a krémlikőrt is.
  5. A piskótatésztát egy 35x26 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha megsült félbevágjuk, az egyik fele lesz az alja a másik pedig a teteje.
  6. A kihűlt csokis krémet habverővel addig verjük, amíg kenhető állagú nem lesz, majd 3 egyenlő részre osztjuk.A piskótát megkenjük az 1/3 csokis krémmel erre megy a meggyes réteg majd még egy rész csoki. Lezárjuk a másik piskótával végül a maradék krémet is rákenjük. Egész meggyszemekkel díszítjük.

17 ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA >>> 

ELLENÁLLHATATLAN MEGGYES DESSZERTEK EGY HELYEN >>> 

13 MEGGYES ÉDESSÉG, AMI MÉG A LEGELSZÁNTABB DIÉTÁZÓT IS ELCSÁBÍTJA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss