Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pisztáciás-meggyes sütemény

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 8 dkg pisztácia ( darálva)
  • 3 ek Bailey's krémlikőr
  • 3 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • A meggyes réteghez:
  • 50 dkg meggy ( kimagozott mennyiség)
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek cherry aroma
  • 1 dkg zselatin
  • 3 ek víz
  • A csokikrémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. Először a krémeket készítjük el, hogy legyen idejük kihűlni. A csokoládés krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk), és elkeverjük benne az étcsokoládét, majd lehűtjük.
    2. A meggyes réteghez a kimagozott meggyet a cukorral 15-20 percig főzzük. Beletesszük a cherry-aromát,és végül a beáztatott zselatint is elkeverjük benne.
    3. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük, majd a maradék cukorral a tojások sárgáját is fehéredésig keverjük.
    4. A kemény habba belekeverjük a tojássárgájás masszát, majd hozzáadjuk a lisztet, a pisztáciát és a krémlikőrt is.
    5. A piskótatésztát egy 35x26 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha megsült félbevágjuk, az egyik fele lesz az alja a másik pedig a teteje.
    6. A kihűlt csokis krémet habverővel addig verjük, amíg kenhető állagú nem lesz, majd 3 egyenlő részre osztjuk.A piskótát megkenjük az 1/3 csokis krémmel erre megy a meggyes réteg majd még egy rész csoki. Lezárjuk a másik piskótával végül a maradék krémet is rákenjük. Egész meggyszemekkel díszítjük.

    17 ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA >>> 

    ELLENÁLLHATATLAN MEGGYES DESSZERTEK EGY HELYEN >>> 

    13 MEGGYES ÉDESSÉG, AMI MÉG A LEGELSZÁNTABB DIÉTÁZÓT IS ELCSÁBÍTJA! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin