Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pisztáciás-cseresznyés sütemény

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 2 ek tej
  • 10 dkg pisztáciabél
  • 35 dkg cseresznye
  • 10 db kockacukor

Elkészítés

    1. Összekeverjük a vajat, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat és a tejet. Hozzáforgatjuk a durvára vágott pisztácia és a kimagozott cseresznye 3/4-ét. A tésztamasszát sütőpapírral bélelt vekniformába simítjuk. Megszórjuk a megmaradt pisztáciával és cseresznyével, valamint a durvára tört kockacukorral, kissébelenyomkodjuk ezeket a tésztába.
    2. 190 fokra előmelegített sütő középső részén 35-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a sütemény kissé megemelkedett és szép aranyszínű. Ezután kivesszükkiszedjük a formából, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.15 darabra vágjuk, és tálaljuk.
Pisztácia helyett pekándióval is elkészíthetjük, azzal is különlegesen finom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin