Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás-cseresznyés sütemény

75 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a vajat, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat és a tejet. Hozzáforgatjuk a durvára vágott pisztácia és a kimagozott cseresznye 3/4-ét. A tésztamasszát sütőpapírral bélelt vekniformába simítjuk. Megszórjuk a megmaradt pisztáciával és cseresznyével, valamint a durvára tört kockacukorral, kissébelenyomkodjuk ezeket a tésztába.
  2. 190 fokra előmelegített sütő középső részén 35-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a sütemény kissé megemelkedett és szép aranyszínű. Ezután kivesszükkiszedjük a formából, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.15 darabra vágjuk, és tálaljuk.
Pisztácia helyett pekándióval is elkészíthetjük, azzal is különlegesen finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss