Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pisztáciafagyi

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 csésze (3,6 dl) hántolt pisztácia
  • 1,5 csésze (3,6) zsíros kókusztej
  • 1,5 csésze (3,6 dl) édesítetlen mandulatej vagy más növényi tej
  • 6 db friss, kimagozott datolya
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 3–4 evőkanál juharszirup vagy egyéb édesítő

Elkészítés

    1. A pisztáciát turmix- vagy robotgépbe tesszük, és lisztté őröljük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pépesítjük. Ízlés szerint édesítjük, ha szükséges.
    2. Ha fagylaltgéppel dolgzunk, a keveréket a gépbe öntjük, és a használati utasítás alapján beállítjuk a készüléket. Ha kész, rögtön tálaljuk, vagy mélyhűtő dobozban eltesszük későbbre. 
    3. Ha fagyigép nélkül készítjük, a fagyimasszát mélyhűtő dobozba öntjük, 3 órán át fagyasztjuk, és fél óránként megkevergetjük. Ha kész, juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.

    Recept és fotó: Fagyivarázs, Bioenergetic Kiadó, 2016

Megjegyzés

Forrás: Fagyivarázs, Bioenergetic Kiadó, 2016

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin