A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat kevés vízzel összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tojáshabhoz, majd óvatosan belekeverjük a lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig megsütjük.
A piskótatésztába azért teszek egy kis vizet, mert attól nem lesz száraz, fojtós. Mindig kristálycukrot teszek bele, ettől lesz jó kemény a hab. Sütőport soha nem teszek a piskótatésztába. Probálják ki, ha finom, gyönge piskótatésztát akarnak sütni. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!