Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá felverjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a vizet, majd a sütőporos lisztet és a habot. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Nedves konyharuhára borítjuk és feltekerjük.Ha kihűlt, lekvárral megtöltjük.
A túrót áttörjük, a tejföllel jól össze dolgozzuk. Az üdítőt a zselatinnal felfőzzük, majd a túróhoz keverjük.
A piskótát felszeleteljük, fóliával kibélelt formát kirakosgatunk a 3/4 részével. Beleöntjük a túrós krémet, befedjük a maradék piskótatekerccsel.
Hűtőben legalább 2 órát hűtjük. Kiborítva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre