Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótatekercses túrótorta II.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • lekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 dl rostos üdítő
  • fél csomag zselatin
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá felverjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a vizet, majd a sütőporos lisztet és a habot. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Nedves konyharuhára borítjuk és feltekerjük.Ha kihűlt, lekvárral megtöltjük.

A túrót áttörjük, a tejföllel jól össze dolgozzuk. Az üdítőt a zselatinnal felfőzzük, majd a túróhoz keverjük.

A piskótát felszeleteljük, fóliával kibélelt formát kirakosgatunk a 3/4 részével. Beleöntjük a túrós krémet, befedjük a maradék piskótatekerccsel.

Hűtőben legalább 2 órát hűtjük. Kiborítva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss