Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótatekercs az ősz gyümölcseivel

30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A krém elkészítéséhez elsőként simára keverjük a krémsajtot a túróval, ízesítjük a vaníliás cukorral. Felverjük az édesített habalapot, összekeverjük a túrós krémmel, majd ízlésünknek megfelelően adunk hozzá porcukrot. A krémet elektromos habverővel jól
összedolgozzuk alacsony fokozaton 1-2 percig. Amennyiben a krém túlságosan kemény lenne, lágyíthatjuk folyékony tejszínnel, szőlőlével vagy kevés bor hozzáadásával.

A kibontott piskótát megkenjük a krém 3/4 részével. A kimagozott szőlőszemeket és a meghámozott, kisebb darabokra vágott fügét a krém tetejére rakjuk, és kissé a krémbe nyomjuk. Szorosan feltekerjük a piskótát, a tetejét és oldalát bekenjük a maradék krémmel, megszórjuk a csokireszelékkel, megtüzdeljük a mandulapálcikákkal, és hűtőbe téve tároljuk a fogyasztásig.

Megjegyzés

A mandulapálcikákat felhevített serpenyőben nagyon rövid idő alatt kissé megpírítjuk, majd színes ételfestékkel vagy aromával színezzük.

A krém állaga kitűnő, tartós, gyorsan elkészül, habfixáló nem szükséges. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss