Elkészítés: A krém elkészítéséhez elsőként simára keverjük a krémsajtot a túróval, ízesítjük a vaníliás cukorral. Felverjük az édesített habalapot, összekeverjük a túrós krémmel, majd ízlésünknek megfelelően adunk hozzá porcukrot. A krémet elektromos habverővel jól
összedolgozzuk alacsony fokozaton 1-2 percig. Amennyiben a krém túlságosan kemény lenne, lágyíthatjuk folyékony tejszínnel, szőlőlével vagy kevés bor hozzáadásával.
A kibontott piskótát megkenjük a krém 3/4 részével. A kimagozott szőlőszemeket és a meghámozott, kisebb darabokra vágott fügét a krém tetejére rakjuk, és kissé a krémbe nyomjuk. Szorosan feltekerjük a piskótát, a tetejét és oldalát bekenjük a maradék krémmel, megszórjuk a csokireszelékkel, megtüzdeljük a mandulapálcikákkal, és hűtőbe téve tároljuk a fogyasztásig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre