Elkészítés: A szokásos módon megsütjük a palacsintákat, majd 2-3 palacsintát félreteszünk, a maradékon elosztjuk a ribizli felét, megszórjuk a porcukorral, és egyenként felcsavarjuk.
Egy 20-25 cm átmérőjű kivajazott tűzálló tálba vagy zománcozott sütőtepsi aljába fektetjük a töltetlen palacsintákat, majd nem túl szorosan egymás mellé ráfektetjük a töltött palacsintákat, tetejét a lekvárral megkenjük, és megszórjuk a maradék gyümölccsel, az aprított dióval, majd bevonjuk a piskótamasszával, amit időközben készítünk el.
Középmeleg sütőben - mint a piskótát - kb. 7-10 perc alatt megsütjük.
Vaníliás cukorral bőven megszórva, vagy lekvárral megkenve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre