A hideg cukrászhabot kemény habbá verjük, majd 2-3 evőkanálnyit kiveszünk belőle és felhasználásig hideg helyen tartjuk. A maradék habot felezzük.
A hab egyik feléhez hozzáadjuk a gránátalma szirupot, óvatosan lazán összekeverjük. A színe egyenletes legyen, a hab másik felét ízesítjük a likőrrel, vagy aromával, majd színezzük az ételfestékkel. Az ételfesték mennyisége a kivánt szín elérésétől függ.
A piskótatekercset kicsavarjuk, megkenjük a gránátalmás krémmel, rászórjuk a gránátalma magjait. Kevésbé szorosan feltekerjük. A roládot kívülről bevonjuk a mandulás krémmel, kanállal hullámosítjuk. A mandula pálcikákkal megtüzdeljük.A félretett fehérhabot elszórtan rakjuk a zöld krémre, majd a habba rakunk gránátalma magokat
A cukrászhab édesített, ezért csak abban az esetben adjunk hozzá porcukrot, ha nem tartjuk eléggé édesnek. . A likőr hozzáadásával a krém állaga lazábbá válik, ezért óvatosan adagoljuk. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!