Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Piskótagombóc

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • 20 dkg száraz babapiskóta,
  • 5 dkg mazsola,
  • 1,5-2 dl tej,
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár,
  • 1 tojás,
  • 2 evőkanál margarin,
  • 1 evőkanál cherry brandy,
  • 1 mokkáskanál sütőpor,
  • csipetnyi só,
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés

    A babapiskótát lereszelem. A tojást habosra keverem, majd hozzáadom a megolvasztott, de már nem meleg margarint. Ráöntöm a cherry brandyt, sót és sárgabaracklekvárt. Alaposan összekeverem, ezután beleforgatom a darált piskótát, mazsolát, sütőport és másfél dl tejet. Jól összekeverem, és 15 percig állni hagyom. Formázható, de nem nagyon kemény masszának kell lennie. Ha túl kemény, kevés tejet öntök még hozzá. Nedves kézzel diónyi gombócokat gömbölyítek belőle, és olaj ban – kis részletekben (mert sülés közben nagyra nő) – megsütöm. Az olaj ból kiszedem, lecsöpögtetem és papíron leitatom. Sárgabaracklekvárral tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin