A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a vizet lassan, felváltva adagolva hozzákeverjük a tojásos keverékhez. (Ha szeretnénk márványos piskótát a lisztet elfelezzük, és annak mennyiségét kakaóporral helyettesítve keverjük be. A tojásos keveréket is felezzük és így keverjük össze. Így lesz egy fehér és egy barna tészta alapunk. A fehéret öntsük először a tepsibe, majd csurgassuk közé a kakaós masszát.)
Sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm-es), 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Amíg sül a tészta, elkészítjük az öntetet. A csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk a tejszínnel. Folyamatosan kevergetjük, míg homogén masszát kapunk. A tejet egy kis forralóedényben felmelegítjük, majd apránként hozzáadjuk a tejszínes csokoládékrémet és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett csomómentesre főzzük.
A piskótát kockára vágjuk és a meleg csokoládé öntettel leöntve kínáljuk.