Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Piskóta alaprecept tortákhoz

default user icon
10 2/5

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Boby21 5 évvel ezelőtt
Nekem sem sikerült soha jól a piskótám, de egyszer a nővérem felvilágosított, hogy mindig szitáljam át a lisztet, és porcukrot használjak ( azt is szitálva). illetve nem mindegy a főfok sem, mindig a legmagasabbra kell kapcsolni, és amikor el kezd emelkedni lejjebb kell venni. azóta mindig sikerül a tészta és nem lesz gumi. :)
Betti000 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Olvasgattam a hozzászólásokat és gondoltam írok:) a hozzávalók így tökéletesek ahogy vannak a lényege még, hogy óvatosan kavargassuk a habot a tojássárgás masszába. És igen nem szabad kinyitni a sütőajtót még egy picit nem \"barnul\" a teteje. Ha aranysárga a teteje akkor már tuti nem esik össze!!! 26os tortaforma az igazi szerintem ennél kisebben túlnő a formán! Akkor tökéletes a piskóta ha kihűlt a tenyereddel picit összenyomod és visszaáll az alaphelyzetbe. Nagyon tuti alaprecept!!! Minden piskótás sütim így csinálom... Köszi
Magoo1 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Mindent úgy csináltam ahogy le van írva de nekem a tortaforma tetejéig nem jött fel a tésztám.26 cm-s formát használtam.Nektek a forma tetejéig jött fel a tészta? Vagy ehez növelni kellene a mennyiséget?
betty1975 7 évvel ezelőtt
De jó!Nagyon örülök ennek az \"egyszerű\"alapreceptnek.Pont tegnap kaptam a drágámtól egy kapcsos torta formát(26cm)és holnap lesz a napja,hogy kipróbálom.Köszike
szibur 8 évvel ezelőtt
Meg mondaná valaki,hogy ha tortát sütnék ebből az adagból, mekkora formába süssem,26cm?
krisztol 8 évvel ezelőtt
Én is ezt a receptet \"használom\" már közel 20 éve, mégis előfordul, hogy \"gumi\" lesz, máskor meg kifolyik a tepsiből. Azért az esetek nagyobb százalékában kifogástalan. :)))
katilla 8 évvel ezelőtt
ez a legjobban bevált alaprecept.Nagyon sokáig kisérleteztem, hogy jó legyen a piskótám. ez vált be nekem is a legjobban!!!!!!! katuska
lexike23 8 évvel ezelőtt
Én úgy szoktam csinálni hogy a liszt mellé fél cs. sütőport és egy mokkáskanál szalakálit keverek bele. ezt én még a nagyitól tanultam. és tényleg nem szabad nyitogatni a sütő ajtót..:D
malivali 8 évvel ezelőtt
Nekem összeesett, de az nem jelent semmit, még életemben nem sikerült magas piskótát sütnöm :( Amikor letelik a 15 perc, és még hagyom a sütőben, azt nyitott vagy csukott ajtónál kell? Lehet, azért esett össze nekem, mert kinyitottam? Amúgy az íze szuper, máskor is el fogom készíteni! Gesztenyekrémmel töltöttem és csokival öntöttem le a tetejét!
Fishers 8 évvel ezelőtt
Köszi! Már mentem is a receptek közé!

Hasonló Receptek

Magazin