Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piros vilmoskörtés kacsasült

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kacsadarabokat megmosom, a bőrét bevagdosom, a fűszerekkel meghintem, és ráfektetem a reszelt hagymára.

A körtét feldarabolom, majd azt is a kacsára teszem, a bort aláöntöm, lefedem, és a hűtőbe teszem pár órára.

A sütőt előmelegítem 190 C fokra. A sütőtálat letakarom alufóliával, és 80 percet sütöm fólia alatt, majd leveszem a fóliát, a felesleges levet pecsenyeszívóval leszívom, és visszatolom a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.

Fél óra múlva a körteszeleteket leveszem róla, hogy még egészben maradjanak, és még egy kicsit sütöm tovább a kacsát.

Ha kellően megpirult, akkor krumplipürével, párolt lilakáposztával és a körteszeletekkel tálalom.

Megjegyzés

3 személyre egy kicsit kevésnek bizonyult a hús mennyisége.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss