Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piros gyümölcs tejszínes krém alatt, olvasztott cukorral

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Ha fagyasztott gyümölcsből készítem, akkor azt nagyon lassú tűzön, kis cukorral felolvasztom. Ha túl sok levet ereszt a gyümölcs, kicsit leöntök róla, majd lehűtöm. A friss gyümölcsöket nem kell felfőzni, és cukrozni sem.

Összekeverek 1 pohár tejfölt, 1 pohár natúr joghurtot és 1 pohár sűrű tejszínt. A keveréket ízlés szerint lehet változtatni több joghurttal vagy tejföllel, tejszínnel, illetve bármelyik összetevő ki is hagyható. Ezt a lehűlt gyümölcsök tetejére simítom, barnacukorral jócskán megszórom, és hirtelen a grill alatt a cukrot megolvasztom a tetején. Hűtőben lehűtöm. Nagyon jó, frissítő, hideg édesség.

Megjegyzés

Főként nyáron nagyon finom, frissítő édesség, friss gümölcsből készítve percek alatt megvan, és lehűlés után fogyasztható is. Üvegtálban készítve jól is néz ki, ha vendégeket fogadó asztalra kerül. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss