Elkészítés: A gyümölcsöket előkészítjük: megmossuk, az összes meggyet kimagozzuk, és kb. a felét egy lábasban a 20 dkg cukorral és citromlével puhára főzzük, majd pépesre összeturmixoljuk.
A gyümölcspépet a tűzre visszatéve 1 dl tejben simára kevert étkezési keményítő öntetével behabarjuk, és az egészet a hideg, friss, várakozó gyümölcsökre öntjük. Ilyenkor adunk hozzá egy kis őrölt fahéjat, vaníliás cukrot, meg akinek nem elég édes, még egy kis cukrot.
A 2 dl gyümölcsjoghurtot 2 dl tejjel habverővel összekeverjük, és csak utólag dolgozzuk bele a sűrű gyümölcsbe, amikor az már csak langyos, hogy a joghurtban lévő élőflórák ne pusztuljanak el, és megmaradjon az íze is.
A hűtőbe rakjuk tálalásig. Citromfűvel, citrommal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre