Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított velővel töltött rántott szelet

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg velő
  • 70 dkg comb vagy karaj
  • bors
  • 1,5 kanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 3 dl rizs
  • 1 kanál olaj
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • A tartármártáshoz:
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1,5 dl majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál citromlé
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: 30 dkg velőt megtisztítunk, a hártyáit eltávolítjuk, majd 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kivesszük és lecsepegtetjük.

A combot vagy karajt felszeleteljük, kiütögetjük és sózzuk.

1,5 evőkanál olajon 1 nagy fej finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk, majd rádobjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk, és kb. 3 perc alatt kevergetve megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről. 1 tojást felverünk, a velőre öntjük, visszatesszük a tűzre, 1-2 kavarással összesütjük.

Ezt a tölteléket elosztjuk a húsokon, feltekerjük őket, ha kell, hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és olajban kisütjük.

A rizst pici olajon megfuttatjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

A tartármártáshoz 1 kis pohár tejfölt, 1,5 dl majonézt, 2 evőkanál mustárt, 1 kiskanál citromlét összekeverünk, őrölt borssal ízesítjük.

A velős rántott szeleteket a párolt rizzsel és a tartármártással kínáljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss