Pirított thai tészta

Hozzávalók

  • 20 dkg szárított tészta
  • 20 dkg csirkemell (de készítheted rákkal, kacsával is)
  • 20 dkg bükkfagomba
  • 3 fürt friss kínai káposzta julienre vágva
  • 1 db tojás ½ teáskanál szójaszószban felverve
  • 150 g fagyasztott zöldség (borsó, répa, kukorica), felolvasztva
  • 2 evőkanál főzőolaj
  • 4 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1/2 db kaliforniai paprika julienre vágva
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • ½ evőkanál osztrigaszósz
  • 1 csipetnyi őrölt fehér bors
  • ½ evőkanál halszósz (ez pótolható szójaszósszal)
  • só, ízlés szerint

Elkészítés

    1.

    Tegyük a tésztát a felforrt vízbe, és főzzük 1 perccel kevesebb ideig, mint amit a csomagoláson ajánlanak. Öntsük le róla a vizet, fedjük le fóliával, tegyük félre.

    2.

    Hevítsük fel a főzőolajat egy wokban, majd süssük benne a fokhagymát addig, amíg erős szaga nem lesz, majd adjuk hozzá a gombát, pirítsuk 1-2 percig kevergetve és rázogatva. Tegyük bele a felvágott csirkehúst és a borsót/répát/kukoricát, pirítsuk még 1 percet.

    3.

    Adjuk hozzá a tésztát, az ízesítéshez szükséges fűszereket és szószokat, majd pirítsuk tovább kevergetve és rázogatva addig, amíg a szószokat fel nem szívják a zöldségek és a tészta. Adjuk hozzá a finomra vágott kínai káposztát, és pirítsuk addig, amíg megfő (kevesebb, mint 1 perc).

    3.

    Öntsük rá lassan és egyenletesen a szójaszószban felvert tojást a tésztára. Pirítsuk addig, amíg megfő a tojás és száraz lesz a tészta. Ízesítsük még sóval, ha szükséges.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin